Põhja-Koreas avati riigi esimene burgerirestoran

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hamburger
Hamburger Foto: AFP / Scanpix

Kuigi Põhja-Koreal on vähe isu USA imperialismi järele, on stalinistliku režiimi all elavatel inimestel riigi esimeses kiirtoidurestoranis viimaks võimalus kuulsat Ameerika hamburgerit maitsta.


Restoran Samtaeseong avati pealinnas Pyongyangis eelmisel kuul koostöös ühe Singapuri ettevõttega, kirjutas eksiilis elavatele põhjakorealastele mõeldud Jaapani ajaleht Choson Sinbo AFP teatel.

Muust maailmast eraldatud režiim on kaua aega piiranud või keelustanud lääneriikide ja USA nn imperialistlikke mõjusid oma rahvale.

Restoran, mis pakub kiirtoite, nagu hakitud loomalihast, kalast või juurviljast tehtud burgerid, ei nimeta neid siiski hamburgeriteks, kirjutas ajaleht.

Hakklihasai

Menüüs seisab hoopis «hakitud loomaliha ja sai» või «hakitud kala ja sai» või «juurviljad ja sai». Kõiki burgereid serveeritakse kimchi ehk marineeritud kapsaga.

Üks hakklihasai maksab 1,7 dollarit (ligi 19 krooni) ehk enam kui pool keskmise põhjakorealase päevasest sissetulekust. Riigi sissetulek ühe inimese kohta oli eelmisel aastal 1065 dollarit.

Choson Sinbo meenutas ühtlasi, et märtsis käskis riigijuht Kim Jong-il avada Pyongyangis ka riigi esimese Itaalia restorani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles