Naisajakirjanike vabastamine rõõmustas Hillary Clintonit

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA naisajakirjanikud Laura Ling (vasakul) ja Euna Lee täna Pyongyangi lennuväljal enne Põhja-Koreast lahkumist.
USA naisajakirjanikud Laura Ling (vasakul) ja Euna Lee täna Pyongyangi lennuväljal enne Põhja-Koreast lahkumist. Foto: Reuters / Scanpix

Ühendriikide välisminister Hillary Clintoni tunneb kahe naisajakirjaniku vabadusse pääsemise tõttu kergendust ja on oma sõnul väga rõõmus.


Minister rääkis Nairobis ajakirjanikele, et ta oli vestelnud oma abikaasa Bill Clintoniga, kes lahkus Põhja-Koreast koos vanglast vabastatud Laura Lingi ja Euna Leega, vahendas

AP

.

Ekspresident Clinton lahkus koos ajakirjanikega Pyongyangist täna hommikul.

Välisminister Hillary Clinton kinnitas, et on väga rõõmus, kuna naised on koduteel. Ta lubas oma abikaasa missioonist Põhja-Koreas rääkida rohkem siis, kui Ling ja Lee on kodumaal oma perekondade juurde jõudnud.

Põhja-Korea president Kim Jong-Il andis eile armu ebaseadusliku piiriületamise tõttu kinni peetud ja 12-aastase vangistusega karistatud ajakirjanikele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles