Vene skinheedid loopisid sünagoogi pihta Molotovi kokteile

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kastid molotovi kokteilidega
Kastid molotovi kokteilidega Foto: SCANPIX

Venemaal Habarovskis loopisid skinheedid ööl vastu eilset Molotovi kokteile kohaliku sünagoogi ja siseministeeriumi töötaja eramu pihta.


Kaug-Ida Föderaalse ringkonna siseministeeriumi esindaja rääkis täna ITAR-TASSile, et ekstremismiga võitleva üksuse andmetel plaanisid skinheedid korraldada rünnaku 18. septembril, mil juudi kalendri järgi tähistatakse uusaastat.

Tegelikkuses viidi see läbi nädal varem. «Nad arvestasid, et neil puhkepäevadel (12. ja 13. septembril) on peamine tähelepanu ja korrakaitseorganite põhijõud seotud Juudi autonoomse oblastiga, kus tähistatakse 75. sünnipäeva,» rääkis Interfaxile siseministeeriumi esindaja.

ITAR-TASSi andmetel jagunesid äärmuslased kahte gruppi - üks jõuk ründas sünagoogi ja teine korrakaitsetöötaja maja.

Agentuuri andmetel püüdsid ekstremistid akna kaudu tungida tuppa, kus võis olla lapsi. Rünnaku sihtmärgiks olnud eramu kuulub siseministeeriumi töötajale, kes tegeleb äärmuslaste kuritegude uurimisega.

Habarovski miilits pidas kinni kolm aktsioonist osavõtnud inimest - kaks üliõpilast ja Vene kaitseministeeriumi eriüksuse endise liikme. Üks 15-aastane teismeline, kelle isikut ei avalikustatud, pidi andma allkirja, lubades kodulinnast mitte lahkuda.

Prokuratuur algatas juhtunu uurimiseks kriminaalasja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles