Esialgsed tulemused: reformilepe pälvis iirlaste kindla toetuse

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iirlased muutsid Lissaboni leppe kordushääletusel meelt ja otsustasid reformilepet toetada.
Iirlased muutsid Lissaboni leppe kordushääletusel meelt ja otsustasid reformilepet toetada. Foto: AP / Scanpix

Esialgsete tulemuste kohaselt toetasid iirlased eilsel kordushääletusel kindla häälteenamusega Euroopa Liidu institutsioone reformivat Lissaboni lepingut.

Esimesed ametlikud tulemused reformileppe kohta näitavad, et 68,42 protsenti Iirimaa lõunaosas asuva Lõuna-Tipperary valimisringkonna valijatest toetas Euroopa Liidu tulevikku oluliselt mõjutavat Lissaboni lepingut, vahendas AFP.

Mullu kukkus referendum samas valimisringkonnas läbi, sest reformileppe vastu hääletas 53 protsenti valimisõiguslikest kodanikest. 

Iiri raadiojaama RTE teatel toetas Lissaboni lepingut pealinna Dublini valimisealistest elanikest esialgsetel andmetel 56 protsenti. Galways oli reformileppe toetajaid 63 protsenti.

Iiri ajalehe Irish Times teatel on Lissaboni leppe vastu hääletanud hetkel ülekaalus vaid saareriigi põhjaosas asuvas Donegali krahvkonnas, kuid ka seal on toetus reformileppele võrreldes mullusega märgatavalt tõusnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles