Segaduses piraadid ründasid Prantsuse sõjalaeva

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Somaalia piraadid ründasid Prantsuse sõjalaeva La Somme.
Somaalia piraadid ründasid Prantsuse sõjalaeva La Somme. Foto: AP / Scanpix

Somaalia rannikuvetes tegutsevad piraadid ründasid ekslikult Prantsuse India ookeani sõjalaevastiku lipulaeva, arvates, et tegemist on kaubalaevaga.


Prantsuse sõjaväe allika kinnitusel ründasid piraadid 18 000 tonni kaaluvat ja 160 meetrist varustuslaeva La Somme ööl vastu tänast India ookeanis, 460 kilomeetri kaugusel Somaalia rannikust. Ilmselt pimeduse tõttu uskusid piraadid, et tegemist on väärtusliku kaubaalusega, vahendas AFP.

Prantsuse armee esindaja admiral Christophe Prazuck kinnitas ajakirjandusele, et piraadid lähenesid alusele kahel mootorpaadil ja avasid La Somme´i pihta automaatrelvadest tule, enne kui mõistsid, et tegemist pole kaubalaevaga.

Seejärel üritasid piraadid põgeneda, kuid sõjalaev asus neid jälitama. Prantsuse meremeestel õnnestuski ühe mootorpaadiga põgenenud viis piraati kinni nabida. Tulevahetuses keegi viga ei saanud.

Vaatamata rahvusvahelistele jõupingutustele jätkavad piraadid oma tegevust, kuid nende rünnakud on jäänud harvemaks. Valitsusvälise organisatsiooni Ecoterra Internationali teatel on tänavu teatatud kokku üle 160 piraadirünnakust, millest ligi poolsada on lõppenud aluse kaaperdamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles