Kääbusriik Nauru lubab raha eest Gruusia separatiste tunnustada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nauru lipp.
Nauru lipp. Foto: flagpedia.net

Maailma väikseim saareriik Nauru on nõus Gruusia separatistlikke piirkondade Abhaasia ja Lõuna-Osseetia iseseisvust tunnustama, kui Moskva talle 50 miljonit dollarit humanitaarabi annab, kirjutas täna ajaleht

Kommersant

.


Ajalehe teatel tegi säärase ettepaneku laupäeval Lõuna-Osseetiat külastanud Nauru kaubandus-, rahandus- ja välisminister Kieren Keke. Seni on separatistide iseseisvust peale Venemaa tunnustanud vaid Nicaragua ja Venezuela, vahendas riiklik uudisteagentuur

RIA Novosti

.

Möödunud neljapäeval Moskvas Venemaa välisminister Sergei Lavroviga kohtunud Keke soovitud abisüst oleks hiiglaslik summa 21 ruutkilomeetri suuruse ja 12 000 elanikuga Mikroneesia saareriigi jaoks, kus 90 protsenti elanikest on tööta, kirjutas agentuur.

1999. aastal ÜROsse võetud Nauru saaks Lõuna-Osseetiat tunnustades «aidata noorel Kaukaasia vabariigil raskusi ületada», vahendas Kommersant Keke sõnu. Ajalehe teatel kavatseb Nauru delegatsioon peatselt väisata ka Abhaasia pealinna Suhhumit.

2002. aastal lubas Hiina väidetavalt Naurule 130 miljoni dollari suurust abisüsti, tingimusel et Nauru ei tunnusta Taiwani iseseisvust. Paraku muutis Nauru kolm aastat hiljem oma seisukohta, kuna Taiwan tuli välja sarnase «altkäemaksuga», mistõttu suhted Pekingiga katkesid.

Kommersandi teatel lubas Venemaa tänavu Ecuadorile Gruusia separatistide tunnustamise eest 200 miljonit dollarit, kuid president Rafael Correa keeldus pakkumisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles