Tsunamist imeliselt pääsenud beebi tähistas viiendat sünnipäeva

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viie aasta eest Indoneesiale kuuluvat Sumatra saart tabanud tsunami ohvrite seast elusalt leitud kolmekuuline beebi tähistas hiljuti oma viiendat sünnipäeva.


Tänavu, mil katastroofist möödub viis aastat, meenutatakse looduskatastroofi, mis nõudis üle 200 000 inimelu. Sel puhul külastasid ajakirjanikud ka tsunamiohvrite lootusesümboliks saanud poissi, kes sai üle maailma tuntuks «Beebi 81na», vahendas Reuters.

Imik sai endale hüüdnime selle järgi, et ta oli 81. Sri Lanka idarannikul päästetu. Seepärast anti muda ja rusude keskelt leitud imikule kohtutoimikus nimeks Beebi-81.

Beebi pälvis kogu maailma tähelepanu, sest kolmekuulise poisi vanemaõigusi nõudsid endale üheksa perekonda. Lõpuks suudeti DNA-testi abil beebi vanemad kindlaks teha.

«Me ei saanud kuulsuse tõttu midagi,» kinnitas poisi isa Murugupillai Jeyarajah, kelle kinnitusel ei lõiganud nad avalikkuse tähelepanust kasu. «Inimesed aravasid, et me saime rikkaks, kuid tegelik olukord pole selline,» lisas Jeyrajah, viidates kasinatele elamisoludele.

Tema sõnul kahetseb perekond kuulsusehetke, mistõttu ta soovib, et oleks koos perega tsunamis hukkunud, et mitte lugu pidevalt korrata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles