Kerry kutsus Hiinat mängima Süüria osas konstruktiivset rolli

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister John Kerry oma Hiina kolleegi Wang Yiga.
USA välisminister John Kerry oma Hiina kolleegi Wang Yiga. Foto: WIN MCNAMEE/AFP

USA välisminister John Kerry kutsus neljapäeval Hiinat mängima ÜROs positiivset ja konstruktiivset rolli resolutsiooni osas, mis ohjeldaks Süüria keemiarelvi.

Alustades kõnelusi Hiina välisministri Wang Yiga, möönis Kerry, et Washingtonil ja Pekingil on olnud «järsult erimeelt» globaalse vastuse osas Süürias aset leidnud keemiarelvarünnakule.

Peking on blokeerinud ÜRO Julgeolekunõukogus resolutsioonid, mille eesmärgiks oli mõista hukka Süüria presidendi Bashar al-Assadi režiimi tegevus brutaalses kodusõjas, mis kestab juba kolmandat aastat.

Wang rõhutas omakorda, et on valmis «sügavuti» jutuajamiseks kõikidel teemadel, muu hulgas Süüria küsimuses.

Kerry rõhutas, et ootab Hiinalt tegutsemist.

«Ajal, mil Julgeolekunõukogus toimuvad läbirääkimised, ootame Hiinalt positiivse, konstruktiivse, tähtsa rolli mängimist,» ütles Kerry.

Kerry ja Wangi kohtumisel käsitleti ka Põhja-Korea tuumavabaks muutmist ning võimalusi taasalustada kuuepoolseid kõnelusi Pyongyangiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles