Advokaat: Snowden kannab ohu tõttu maskeeringut

Jürgen Tamme
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edward Snowden
Edward Snowden Foto: SCANPIX

Saladuskatte all Venemaal elav USA luureprogrammide lekitaja Edward Snowden peab turvalisuse tõttu kandma ka maskeeringut, teatas tema advokaat Anatoli Kutšerana.

«Ma olen praegu tema ainus side välismaailmaga. Isegi tema suhtlus oma vanematega käib läbi minu,» ütles Kutšerana nädalakirjale Itogi antud intervjuus, vahendas uudisteagentuur AFP.

Advokaadi sõnul on Snowdeni elukoht valve all ning isegi tema pereliikmete külastus võiks tema kliendi elu ohtu seada. Küll aga märkis Kutšerana, et peagi külastavad Snowdenit tema ema ja ilmselt ka üks vanavanematest.

«Snowdeni endised kolleegid püüavad tema vanemate saabumist kasutada selleks, et tema asukohta kindlaks teha. Mul on kindlat infot, mida ma ei saa praegu paljastada, mis viitab, et ohutase on väga kõrge,» lisas ta.

Kutšerana sõnul saab Snowden maskeeringu abil vaatamata ohule aga ka elukohast lahkuda. «Te ei tunneks teda ära,» märkis advokaat. «Ma ei vea kedagi ninapidi: ta tõesti jalutab vabalt tänavatel.»

Kutšerana sõnul õpib Snowden ka vene keelt. «Mis puudutab vene keelt, siis ta on erakordselt kiire õppija,» lisas adovkaat teises intervjuus Kremli telekanalile RT. «Talle piisab vaid mõnest tunnist või päevast.»

Advokaadi sõnul ei kahetse Snowden, et ta loobus oma senisest elust Ühendriikides. «Ta pole pettunud. Ta usub, et tegi kõik õigesti,» lisas Kutšerana, kes enda sõnul esindab ta Snowdenit tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles