Kuut Soome elanikku kahtlustatakse Al-Shabaabi toetamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Al-Shabaabi võitlejad
Al-Shabaabi võitlejad Foto: SCANPIX

Soome kaitse- ja kriminaalpolitsei kahtlustavad kuut Soome elanikku Somaalia islamiäärmusliku Al-Shabaabi rühmituse toetamises.

Kahtlustused on seotud terrorismi rahastamise, värbamistegevuse ja terroriaktide ettevalmistamisele kaasaaitamisega. Nelja isikut kahtlustatakse vaid terrorismi rahastamises, politsei andmetel ulatuvad toetussummad tuhandetesse eurodesse.

Lisaks kahtlustavad võimud, et Soomes on tehtud ettevalmistusi alaealiste saatmiseks terroristide väljaõppelaagritesse, kuid plaan jäi tõenäoliselt rahapuudusel ellu viimata.

Terrorismikahtluste suhtes algatatud uurimist on varjanud teatud saladusloor alates 2011. aasta sügisest, kui tuli avalikuks, et alaliselt Soomes elavatel isikutel on sidemeid Al-Shabaabiga, vahendas rahvusringhääling Yle.

Kõik kuus kahtlusalust eitavad igasugust süüd. Peamist kahtlusalust seostatakse kolme terrorismisüüteoga, mille seas on terrorismi rahastamine, isikute värbamine terroriaktideks ning terroristliku iseloomuga kuriteo kavandamine.

Lisaks peamisele kahtlusalusele kahtlustatakse veel nelja isikut seotuses terrorismi rahastamisega ning üht terroristliku iseloomuga kuriteo ettevalmistamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles