Terrorist õhkis Iraagi kriminalistika peakorteri

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bagdadi kesklinnas rünnati kriminalistikainstituuti.
Bagdadi kesklinnas rünnati kriminalistikainstituuti. Foto: AFP / Scanpix

Bagdadi kesklinnas ründas suitsiiditerrorist täna lõhkeaineid täis autoga Iraagi valitsuse kriminalistikakeskust, mis varises mõne aja pärast kokku, mattes palju inimesi enda alla.


Siseministeeriumi ametniku andmeil on hukkunud vähemalt 18 inimest ning vigastada saanud veel 80 ringis, vahendas BBC News.

Pealtnägijate sõnul üritas sõiduki juht ilmselt murda läbi politseitõkke ja rammida keskuse seina. Hoone saigi võimsas plahvatuses suuri kahjustusi ning praegu otsitakse veel rusudest ohvreid.

«Hoone varises varsti pärast plahvatust kokku,» ütles anonüümsust palunud siseministeeriumi ametnik AFP uudisteagentuurile. «Kümned inimesed töötavad tavaliselt selles instituudis.»

Associated Pressi teatel sõeluvad päästemeeskonnad kolmekordse hoone rusudes, samas kui kraanaga eemaldatakse ümbervajunud seinu.

Iraagi sõjaväe pressiesindaja teatel on kriminalistikakeskus ka kahel korral varem olnud pommirünnakute sihtmärgiks.

Ka muid korrakaitseorganeid on kimbutatud: oktoobris sai veokipommi plahvatuses tõsiselt kahjustada Iraagi justiitsministeerium, detsembris aga rünnati kohtukompleksi.

Eile õhiti Bagdadi kesklinnas kolm võimsat autopommi, mis tapsid 36 inimest. Need rünnakud olid suunatud hotellide, mitte valitsusasutuste vastu, nagu tavaliselt.

Samal ajal teatasid võimud endise diktaatori Saddam Husseini sugulase, kurikuulsa Keemia-Ali nime all tuntud Ali Hassan al-Majidi hukkamisest.

Kardetavasti võivad rünnakud riigis veelgi sageneda enne märtsisse plaanitud parlamendivalimisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles