Madeleine'i juhtumi uurimine tõenäoliselt lõpetatakse

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadunud Madeleine McCanni on otsitud 14 kuud.
Kadunud Madeleine McCanni on otsitud 14 kuud. Foto: AFP / Scanpix

Portugali meedia teatel lõpetab politsei eelmisel aastal salapärastel asjaoludel kadunuks jäänud Madeleine McCanni juhtumi uurimise.


Portugali politsei teatab sel nädalal ametliku otsuse ja avaldab juurdluse tulemused. 14 kuud kestnud uurimine pole siiani tulemusi andnud ja Portugali meedia usub, et juhtum suletakse ametlike süütõendite puudumise tõttu, vahendab

BBC News

.

Meedia teatel vabastatakse ka Madeleine´i vanemad ja Briti kodanik Robert Murat süüdistatavate nimekirjast, kuid juhtum avatakse taas, kui päevavalgele tulevad uued asitõendid.

Madeleine vanemad Kate ja Gerry McCann on avaldanud taas soovi eradetektiivide palkamiseks, kellele McCannide advokaadid on lubanud kindlustada juurdepääsu juhtumiga seotud dokumentidele.

Ka varem on vanemad palganud tuntud Hispaania detektiivibüroo Metodo 3 Madeleine otsima, kuid eradetektiividel ei õnnestunud tüdrukut leida.

Juuli alguses vabandasid Briti meediaväljaanded Murati ees, sest olid teda alusetult süüdistanud Madeleine röövimises ja maksid talle 600 000 Inglise naela (11,8 miljonit krooni) kahjuraha.

3-aastane Madeleine McCann kadus ühest korterist Praia da Luzi kuurortis möödunud aasta 3. mail ja teda pole tänaseni leitud. Tema otsinguid on saatnud suur rahvusvaheline tähelepanu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles