Vene-India uus militaarne transpordilennuk valmib 2018. aastaks

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India õhujõududele kuuluvad Suhhoi Su-30MKI hävituslennukid.
India õhujõududele kuuluvad Suhhoi Su-30MKI hävituslennukid. Foto: Reuters / Scanpix

Venemaa-India uus sõjaväe transpordilennuk valmib oletatavasti aastaks 2018, ütles firma Hindustan Aeronautics Limited (HAL) juht Ashok Nayak.


Venemaa ja India sõlmisid 2007. aastal valitsustevahelise kokkuleppe mitmeotstarbelise transpordilennuki (MTA) väljatöötamiseks. Projekti maksumus ulatub 600 miljoni dollarini ja see jagatakse võrdselt ära.

Nayak rääkis uudisteagentuurile RIA Novosti antud eksklusiivintervjuus, et projekt on praegu algstaadiumis ja lennuki prototüüp võiks olla valmis 6-8 aasta pärast.

MTA projektis löövad kaasa Vene relvade eksportöör Rosoboronexport, United Aircraft Corporation (UAC) ja India firma HAL.

Ühisettevõte moodustamise leping saab oletatavasti allkirjad alla peaministri Vladimir Putini täna alanud kahepäevase India-visiidi ajal.

Moskval ja New Delhil on võrdne osa tootmises ja arendustegevuses. Transpordilennuki monteerimine peaks leidma aset nii Venemaal kui Indias.

HALi juhi sõnul loodetakse ehitada 250 lennukit, millest 30 protsenti on mõeldud maailmaturu jaoks.

MTA arendatakse välja suures osas kahemootorilise transpordilennuki IL-214 baasil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles