Stubb võrdles Ashtonit jalgpallimeeskonna juhiga

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saariselkäs tehtud välisministrite grupipildil imetlevad põhjapõtra (paremalt): Carl Bildt (Rootsi), Alexander Stubb (Soome), Ahmet Davutoglu (Türgi), Miguel Angel Moratinos (Hispaania), Catherine Ashton (EL), Franco Frattini (Itaalia), Bernard Kouchner (Prantsusmaa) ja Urmas Paet (Eesti).
Saariselkäs tehtud välisministrite grupipildil imetlevad põhjapõtra (paremalt): Carl Bildt (Rootsi), Alexander Stubb (Soome), Ahmet Davutoglu (Türgi), Miguel Angel Moratinos (Hispaania), Catherine Ashton (EL), Franco Frattini (Itaalia), Bernard Kouchner (Prantsusmaa) ja Urmas Paet (Eesti). Foto: Reuters / Scanpix

Soome välisminister Alexander Stubb kutsus Saariselkässe grupi Euroopa Liidu välisministreid, et arutada aktuaalseid teemasid ja väljendada toetust ELi välisministrile Catherine Ashtonile.


Stubbi sõnul on Ashtonit kritiseeritud ilma põhjuseta ja liiga palju, vahendas MTV3. Kui Ashton peaks osalema kõigil neil üritustel, kus teda on tahetud näha, läheks selleks üle 500 päeva aastas, rääkis Soome välisminister.

«Ashtonil on üks maailma kõige keerulisematest tööülesannetest. Ta juhib «jalgpallimeeskonda», millel on kaks väga keerulist ja erineva mõtlemisviisiga omanikku: Euroopa Komisjon ja liikmesriigid,» rääkis Stubb.

«Lisaks sellele on ootused väga kõrged. Tahan, et meil on Euroopa Liidu välispoliitika, sellepärast toetan Catherine'i.»

Euroopa Liidus käib äge võitlus kohtade pärast uues välisteenistuses. Lisaks liikmesriikide esindajatele pürgivad sinna Euroopa Komisjoni ja ELi nõukogu sekretariaadis töötavad ametnikud.

Soome loodab saada omale kaks suursaadiku ametikohta ja 15-30 muud ametikohta, kuid Stubbi sõnul on see kahe kuni nelja aasta pikkune projekt.

«Taolised kohtumised meie võimalusi kindlasti ei vähenda,» rõhutas Stubb.


Teiste ELi välisministrite seas viibib Põhja-Soomes Urmas Paet. Ettevõtmisest võtab osa ka Türgi välisminister Ahmet Davutoglu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles