Vene uurijad teevad Poola kolleegidega koostööd

Oliver Tiks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vene uurijad teatasid pühapäeval, et teevad tihedat koostööd oma Poola ametivendadega, selgitamaks välja Smolenskis juhtunud lennukatastroofi põhjuseid.


Poola presidendilennuki allakukkumispaigas töötavad Vene õiguskaitseorganite kõrval ka üksteist Poola kolleegi, kinnitas Vene uurimiskomisjon ametlikus teates, mida vahendas AFP.

Mõlema maa eksperdid analüüsivad ühiselt ka rusudest leitud nn musti kaste, mis sisaldavad infot surmalennu kohta, kinnitas transpordiministeeriumi pressiesindaja, kes märkis, et heli- ja andmesalvestised on viidud erilaborisse, kus viibivad ka Poola prokuratuuri esindajad.

Vene ametnikud on varem rääkinud, et juurdlus keskendub lennukirusudest leitud fragmentidele ja enne allakukkumist maapealse juhtimiskeskusega toimunud sidele. Mustad kastid aitavad rekonstrueerida ka õnnetuse võimalikke põhjusi.

Laupäeval rääkis üks Vene õhujõudude kindral, et lennuki meeskond eiras allakukkumise eel juhtnööre, mida neile maa pealt anti, ning üritas keelitustest hoolimata korduvalt tihedas udus Smolenski lennuväljale maanduda, mis lõppes katastroofiga.

Smolenski õnnetuspaigale on saadetud kümned juhtivad Vene spetsialistid, eesotsas riigi esimese asepeaprokuröri, peaprokuratuuri uurimiskomitee esimehe Aleksandr Bastrõkiniga.

Venemaa president Dmiti Medvedev tegi tragöödia põhjaliku uurimise kohustuseks peaminister Vladimir Putinile endale, kes lubas õnnetuse põhjuste kiiret väljaselgitamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles