USA taastas lennud läbi Manassi baasi

Oliver Tiks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA õhujõudude lennukid Kõrgõzstani pealinna lähedal Manassi baasis.
USA õhujõudude lennukid Kõrgõzstani pealinna lähedal Manassi baasis. Foto: NYT / Scanpix

USA õhujõudude baas sisekriisi langenud Kõrgõzstani pealinna lähedal hakkas pärast mõnepäevast pausi taas täismahus tööle ning sealtkaudu lendavad jälle sõdurid Afganistani sõjatandrile.


«Manassi transiidikeskuses taastati normaalne tegevus. Tankimisoperatsioonid jätkuvad tavapäraselt ning vägede transiit on taastunud,» kinnitatakse USA saatkonna kodulehele postitatud pressiteates, mida vahendas AFP uudisteagentuur.

USA relvajõudude komandörid baasis otsustasid reedel peatada vägede lennutamise läbi selle baasi, kuna Kõrgõzstanis valitsev ebastabiilne poliitiline olukord võis potentsiaalselt kujutada ohtu ka neile. Afganistani suunduma pidanud sõdurid toimetati sinna Kuveidi kaudu ümber.

Kõrgõzstanis asuv baas on varustuskanaline USA operatsioonidele Afganistanis ülioluline. See on aga vaatlejate arvates Venemaa pinnuks silmas, sest sellel riigil on samuti oma strateegilised ja sõjalised huvid regioonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles