Kasahstani president sai kohtuliku puutumatuse

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nursultan Nazarbajev
Nursultan Nazarbajev Foto: SCANPIX

Kasahstani parlamendi ülemkoda kiitis ühehäälselt heaks põhiseaduse parandused, mis tagavad «rahva juhile» ehk president Nursultan Nazarbajevile puutumatuse õigusemõistmise eest.

Uudisteagentuuri AFP vahendusel kiitis senat eile heaks eelnõu, millele parlamendi alamkoda oli andnud varem ühehäälse toetuse. Nüüd peab eelnõu, mis ei võimalda riigipeana toime pandud tegude eest presidenti kriminaal- ega halduskohtus vastutusele võtta allkirjastama vaid riiki 1991. aastast valitsenud Nazarbajev.

Vastuoluline eelnõu tõstatab uusi küsimusi Nazarbajevi tulevikuplaanide kohta. Mõne analüütiku hinnangul tahab 69-aastane mees elu lõpuni energiavaraderikka riigi presidendiks jääda.

Nazarbajevi ametiaeg lõpeb 2012. aastal, kuid kolme aasta eest otsustas parlament, et tal on õigus kandideerida riigipeaks seni, kui ta soovib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles