Jäävangi sattunud ekspeditsioon võtab uue aasta vastu Antarktikas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Akademik Šokalski jäävangis.
Akademik Šokalski jäävangis. Foto: SCANPIX

Raskete ilmaolude tõttu ei suudetud jõuda nädala eest Antarktikas jäävangi sattunud Vene laeva Akademik Šokalski juurde.

Vene laeva pardal on 74-liikmeline rühm teadlasi ja turiste, kes olid läbi mängimas maadeuurija Douglas Mawsoni ajaloolist uurimisretke Antarktikasse, kui sattusid möödunud nädala alguses jäävangi.

Lõksu sattunud laevani on püüdnud jõuda kolm jäälõhkujat, kuid kõik katsed laeva vabastada on ebaõnnestunud. Kuigi Vene võimud otsustasid laeval viibijad enne uue aasta saabumist evakueerida helikopteriga, ei õnnestunud ka see plaan lumetormi tõttu. Ekspertide sõnul peaksid ilmaolud paranema homme.

Laeva pardal viibiva arsti Andrew Peacocki sõnul veedavad inimesed aega lugedes, võimalikuks evakuatsiooniks valmistudes, filme vaadates ning uurimustööga tegeledes. Peacocki sõnul tähistatakse uue aasta saabumist laeva baaris toimuva õhtusöögiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles