Süüria islamiäärmuslased on tapnud vähemalt 50 rivaalitsevat mässulist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Al-Qaedaga seotud rühmituse ISIL võitlejad
Al-Qaedaga seotud rühmituse ISIL võitlejad Foto: SCANPIX

Terrorivõrgustikuga Al-Qaeda seotud äärmusrühmituse Iraagi ja Levanti Islamiriik (ISIL) võitlejad on erinevates rünnakutes tapnud vähemalt 50 rivaalitsevat mässulist, teatasid pühapäeval inimõiguslased viidates tunnistajate ja meedikute informatsioonile.

Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse kinnitusel said mässulised surma lahingutes islamiäärmuslastega, aga ka hukkamiste ja autopommide läbi.

Päev varem teatas vabaühendus, et riigi põhjaosas pühasõdalastega võitlevad ülestõusnud on kaks päeva kestnud lahingutes tapnud või vangi võtnud kümneid Al-Qaedaga seotud rühmituse liikmeid.

«Ülestõusnud on alates reedest Idlibi provintsis tapnud vähemalt 36 rühmituse Iraagi ja Levanti Islamiriik liiget ja poolehoidjat,» teatas vaatluskeskus, mille andmeil on opositsioonivõitlejad Idlibis ja Aleppos lisaks vangistanud üle saja islamisti.

Süüria suurim opositsioonijõud Rahvuskoalitsioon avaldas laupäeval täielikku toetust islamirühmitusega võitlevatele ülestõusnutele.

«Süüria Rahvuskoalitsioon toetab täielikult Vaba Süüria Armee elemente nende püüetes vabastada linnad ja asulad Iraagi ja Levanti Islamiriigi autoritaarsest rõhumisest,» seisab koalitsiooni presidentuuri avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles