Video: kahekordne hädamaandumine Uus-Meremaal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uus-Meremaa lendurid Dennis Horn ja Manfred Scherbius sooritas ühe päeva jooksul kaks hädamaandumist, vahendab Reutersi video.

Kõik sai alguse mootori seiskumisest 6-silindrilise ja 120-hobujõulise Jabiru avalennul. «Mootor jäi lihtsalt seisma. See on asi, mida lendur kuulda ei taha, eriti kui on tegemist ühemootorilise lennukiga,» rääkis Horn.

Piloodikohal istunud Horn otsustas teha kell 11.30 (kohaliku aja järgi) hädamaandumise Mahurangi poolsaarel Martins Bay rannale. Halb oli see, et samas toimus liivalosside ehitusvõistlus, mistõttu oli seal 500-600 last.

«Kõik jooksid eemale. Arvasime, et piloot oli saanud infarkti,» rääkis rannas viibinud naine.

Hädamaandumine liivaraannale õnnestus, kuid sellega meeste «seiklus» ei lõppenud. Kui nad püüdsid uuesti õhku tõusta, siis kaldus lennuk kaldaribal merre ega suutnud veest üles tõusta. Ka see õnnetus lõppes meeste jaoks õnnelikult. Lennukil aga purunes propeller ja üks tiibadest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles