Inimõiguslased: Venemaa muutub järjest homovaenulikumaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peatage homofoobia, teatab Vladimir Putinit kujutav plakat.
Peatage homofoobia, teatab Vladimir Putinit kujutav plakat. Foto: SCANPIX

Inimõigusorganisatsiooni Human Rights Watch teatel on Venemaal tõsiseid probleeme inimõiguste tagamisega ning riigis kasvab homode-vastane vägivald.

«Venemaa inimõiguste olukorras on palju tõsiseid probleeme,» ütles HRW Venemaa programmi juht Tanja Lokšina täna avaldatud raportit kommenteerides.

Vahetult enne olümpiamänge avaldatud ülevaates heitis HRW Venemaale ette homofoobset retoorikat  riigimeedias ning homode vastu toime pandud rünnakute sagenemist.  

Mullu juunis kiideti Venemaal heaks ka seadus, mis näeb ette homoseksuaalse propaganda eest rahatrahvi ja kinnipidamise. Üksikisikut võib taolise teo eest ähvardada kuni 100 000 rubla (üle 2300 euro) suurune rahatrahv ja 15-päevane vabadusekaotus, organisatsioone võidakse aga trahvida kuni miljoni rublaga (üle 23 000 euroga) ning ajutise tegevuskeeluga.

Seaduse vastased kardavad, et seda hakatakse ära kasutama homode tagakiusamise õigustamiseks. Seejuures keelatakse seadusega ka väide, et samasooliste suhted on võrdväärsed heteroseksuaalsete suhetega .

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles