Janukovõtši poolehoidjad hakkasid ülemraadast lahkuma

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ukraina võimuerakonna Regioonide Partei liikmed hakkasid ülemraada istungitesaalist lahkuma, kinnitab RBK-Ukraina korrespondent.

Seda, kui paljud sealt juba on lahkunud, ei täpsustata.

Istungitesaalis on opositsiooni saadikud, kes blokeerisid hommikul tribüüni ja presiidiumi. Ukrainska Pravda andmetel on olukord saalis endine. Mõningad rahvasaadikud viibivad ka koridorides.

Opositsioonierakondade esindajad nõuavad naasmist 2004. aasta konstitutsiooni, mis suurendaks parlamendi ametivolitusi ja mille järgi peaministri nimetaks ametisse parlament, juurde. Nad nõudsid vastava punkti päevakorda lisamist, kui ülemraada spiiker Volodõmõr Rõbak keeldus seda tegemast.

Hiljem vahendas Interfax UDARi liiget Valeri Karpuntsovi, kelle kinnitusel on vana konstitutsiooni taastamise küsimus lisatud parlamendi päevakorda.

Samas väitis sõltumatu rahvasaadik Oles Doni, et võimupartei korjas kõik sedelid kokku ja täna mingit hääletust ei toimu.

Interfaxi andmetel teeb opositsioon vana põhiseaduse taastamise kõrvalt ettepaneku moodustada uus valitsuskoalitsioon. UDARi liider Vitali Klitško on kinnitanud, et opositsioon on valmis valitsust moodustama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles