Otseinfo Kiievist: hotellist on saanud surnukuur

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hotell Ukraina fuajee täna hommikul, kui sinna tekitati välihaigla.
Hotell Ukraina fuajee täna hommikul, kui sinna tekitati välihaigla. Foto: SCANPIX

«Ma ei usu, et keegi seal enam praegu peatub. Seal on nüüd surnukuur,» vastas Läti Raadio ajakirjanik Olga Dragiljeva küsimusele, kas ka tema peatub Maidanil asuvas «Ukrainas», kust on oma reportaaže nende kolme kuu jooksul saatnud paljude erinevate väljaannete ja kanalite ajakirjanikud Postimehest BBC-ni.


Eile öösel Kiievisse saabunud Dragiljeva hotell asus Maidani lähedal, aga mitte otseselt selle väljaku ääres. Täna kella 12.30 ajal, kui ta parajasti oma uudist monteeris, tulid hotelli töötajad ja ütlesid, et neil on aega pool tundi – kõik külastajad evakueeritakse turvakaalutlustel sama keti teise hotelli, mis asub võitluse epitsentrist kaugemal.

«See on olnud üks väga pikk päev,» iseloomustas Läti ajakirjanik, kes jõudis Kiievisse täna öösel kella 1 ajal. Siiani on tal õnnestunud magada üks tund.

Üldolukord Kiievis on tema sõnul ärev. «Keegi ei tea, mis edasi saab,» tõdes ta. Dragiljeva sõnul pidid Ukraina pealinna magalarajoonide toidupoodides olema pikad järjekorrad murelikest inimestest, kes varuvad toiduaineid.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles