Janukovõtši villast leiti 400-aastaseid varastatud raamatuid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjanikud ja senise režiimi vastased ukrainlased Viktor Janukovõtši villa juures Mežõgirjas.
Ajakirjanikud ja senise režiimi vastased ukrainlased Viktor Janukovõtši villa juures Mežõgirjas. Foto: SCANPIX

Ukraina tagandatud president Viktor Janukovõtš oli varastanud raamatu, millest sai sadu aastat tagasi alguse raamatute kirjastamine Ukrainas.

Ööl vastu tänast leidsid Automaidani, Omakaitse ja Parem Sektori aktivistid Janukovõtši luksusvillast Mežõgirjas hinnaliste raamatute hoidla. Sellest rääkis portaalile UNIAN ajakirjanik Dmitri Gnap.

Tema sõnul oli vaatepilt lausa jahmatav, sest Janukovõtšil oli õnnestunud varastada tähelepanuväärseid teoseid. Paljude tõeliselt vanade raamatute seas oli näiteks Ivan Fjodorovi «Apostel» (1574), mida peetakse esimeseks Ukraina raamatuks - sellest sai alguse raamatute kirjastamine Ukrainas.

Leitud raamatute seas oli ka aastast 1704 pärit evangeelium, aastal 1654 valminud Mihhail Sljozki «Apostel» ja üks Innokenti Gizeli teos aastast 1680. Kõigi puhul oli tegemist originaalidega.

Taolised raamatud peavad tegelikult asuma riiklike muuseumide hoidlates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles