Krimmi ministrite nõukogu vastvalitud juht lubab rahulikku tulevikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine teeb endast pilti relvastatud sõdurite ja soomuki juures Feodossija sadamas Krimmi poolsaare ida osas.
Naine teeb endast pilti relvastatud sõdurite ja soomuki juures Feodossija sadamas Krimmi poolsaare ida osas. Foto: SCANPIX

Krimmi elanikud vaatasid televiisorist Maidanil kaklevaid inimesi ja otsustasid võimu enda kätte võtta, tõdes täna venekeelses meedias avaldatud intervjuus Krimmi autonoomse vabariigi ministrite nõukogu vastvalitud esimees Sergei Aksjonov.

Aksjonov kinnitas ühtlasi, et suvitusperioodiks on Krimmis juba kõik rahulik.

«Ootame kõiki külla! Ma luban isiklikult, et Krimm on juba maikuus rahulik, vaikne ja külalislahke. Kõigi rahvuste esindajad hakkavad siin elama ja rõõmustama. Mingisugust «Maidani» oma vägivalla ja põlengutossuga ei tule siin eales. Krimm alt ei vea,» lubas Aksjonov.

Krimmi poliitilise tuleviku kohta ütles Aksjonov, et kõik edasise otsustab rahvahääletus, mille tähtajaks on määratud märtsi lõpp.

«Televiisorist näidati hästi, kuidas läänepoolseid oblasteid vallutatakse ja vallutajatega midagi ei juhtu. Vot meie inimesed vaatasidki ja otsustasid samuti. Ise nad karjusid seal Maidanil, et rahvas peab võimu oma kätte võtma. Vot ja rahvas võttiski. Mis neil veel seal vaja?» tõdes Aksjonov.

«Kõik on siin rahulik ja vaikne. Uskuge mind. Mingisuguseid rahvustevahelisi erimeelsusi siin ei tule nagu Kiievis loodetakse,» kinnitas Aksjonov veelkord.

Ukraina uued võimuesindajad Aksjonovi võimu ei tunnista, kuid on kaotamas kontrolli Krimmi poolsaare üle. Ukraina mereväe vastne juht kontradmiral Deniss Berezovski vandus pühapäeval truudust Krimmi venemeelsetele võimudele.

Ukraina väed on vähemalt kolmes baasis venemeelsete jõudude, sealhulgas neljapäevast saadik saarel patrullivate eraldusmärkideta välivormides sõjaväelaste piiramisrõngas. Krimmi lõunaosas Balaklavas baseerunud rannavalvealused lahkusid pühapäeva hommikul Odessa suunas, edastas Vene uudisteagentuur Interfax.

Vene parlamendi ülemkoda ehk föderatsiooninõukogu kiitis laupäeva õhtul ühehäälselt heaks president Vladimir Putini taotluse kasutada Vene vägesid Ukraina territooriumil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles