Kiiev: osa Donetski ja Luganski oblastist on separatistidest puhas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina kaitseminsitri kt Mõhhailo Koval.
Ukraina kaitseminsitri kt Mõhhailo Koval. Foto: SCANPIX

Kaitseministri kt Mõhhailo Koval teatas reedel, et Ukraina väed on täielikult puhastanud separatistidest osa alasid riigi idaosas.

«Meie relvajõud on täitnud neile antud ülesanded ja täielikult puhastanud separatistidest Donetski oblasti lõuna- ja lääneosa ning Luganski oblasti põhjaosa,» lausus Koval Kiievis ajakirjanikele.

Kovali sõnul on sõjaväeoperatsiooni käigus riigi idaosas surma saanud üle 20 Ukraina sõjaväelase. «Meie relvajõud on kandnud kaotusi. Hukkunud on kaks helikopterimeeskonda, elu on jätnud ka mitu õhudessantväelast. Kahjuks ei õnnestunud ohvreid vältida,» sõnas ta.

Vastates küsimusele, kas hukkunuid on kümneid või isegi sadu sõdureid, ütles kaitseminister: «Jumal hoidku selle eest. Neid on pisut üle 20».

Kovali sõnul jätkub sõjaväeoperatsioon Ida-Ukrainas, kuni olukord on piirkonnas täielikult normaliseerunud.

«Me kavatseme oma tööd selles piirkonnas jätkata, kuni siin hakatakse jälle normaalset elu elama,» ütles Koval.

Operatsioon jätkub, kuni Ida-Ukraina territooriumid on mässulistest vabastatud ning kuni erinevad riigiasutused, sealhulgas siseministeerium ja julgeolekuteenistus, saavad seal oma tavapärast tööd jätkata, sõnas minister. Armee põhiülesanne on taastada rahu ning stabiilsus Ukraina idaaladel, lisas ta.

Julgeolekujõud on vastanud kõigile väljakutsetele ning annavad endast parima, et vältida riigi teiste piirkondade destabiliseerumist, nentis Koval.

Venemeelsed separatistid on alates aprilli keskpaigast võtnud Ukraina idaosas oma kontrolli alla kümmekond linna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles