Ukraina võimude teatel on Luganski lennujaam endiselt sõjaväe valduses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõdur
Ukraina sõdur Foto: SCANPIX

Võimude teatel on Luganski rahvusvaheline lennuväli endiselt Ukraina sõjaväe valduses, kuigi seda tulistavad terroristid, vahendas esmaspäeval oma Facebooki küljel Kiievi militaar- ja poliitikauuringute keskuse analüütik Dmitri Tõmtšuk.

«Viimase kolme tunni jooksul on terroristid kolm korda tulistanud lennuvälja miinipildujast, keegi viga pole saanud,» kirjutas Tõmtšuk.

Venemeelsed separatistid ründasid pärast Petro Porošenko Ukraina presidendiks vannutamist ka nädalavahetusel kahel korral Luganski rahvusvahelist lennujaama. Allika sõnul pääsesid lennujaama kaitsjad laupäeva õhtul ja pühapäeva hommikul korraldatud rünnakutest vigastusteta.

Donetski ja Luganski oblastites on alates aprilli keskpaigast väldanud lakkamatutes kokkupõrgetes Ukraina julgeolekujõududega surma saanud üle 200 inimese.

Luganski lennujaam on olnud ümbritseva ebastabiilsuse tõttu viimased kuu aega suletud.See on üks vähestest kohtadest Luganskis, mida ei kontrolli separatistid, kes on hõivanud suurema osa oblasti linnadest, püstitanud arvukalt teetõkkeid ning võtsid hiljuti oma kontrolli alla mitu piiriületuspunkti Venemaaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles