Raport: Malaisia kadunud lennuki pardal olnud hukkusid lämbumise tõttu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raport: Malaisia kadunud lennuki pardal olnud hukkusid lämbumise tõttu
Raport: Malaisia kadunud lennuki pardal olnud hukkusid lämbumise tõttu Foto: SCANPIX

Austraalia võimuesindajate koostatud raportis seisab, et Malaisia kadunud lennuki pardal olnud reisijad ja meeskonnaliikmed surid oletatavalt läbumise tõttu.

Lennuki kadumise uurijate arvates lendas lennuk pikka aega autopiloodil ning kütuse otsa lõppedes kukkus merre, edastab AFP.

Ei ole teada, millal lennuk pandi autopiloodile.

Malaisia lennuki Boeing 777- 200 otsinguid koordineeriva Austraalia sõnul ei ole neil lennukis juhtunu ega ka vraki asukoha kohta täpsemat informatsiooni.

Õnnetuse uurijad jõudsid nüüdse lämbumisoletuseni analüüsides varasemate lennuõnnetuste kohta käivaid andmeid.

Malaisia Airlines lennuk jäi kadunuks 8. märtsil olles teel Kuala Lumpurist Pekingisse. Lennul MH370 oli 239 reisijat ja 12 meeskonnaliiget.  

Mitmete riikide koostöös otsiti lennukit esmalt Austraalia lääneranniku juurest, kuid nüüd on otsinguala kaugemal India ookeanis.

Selle aasta augustis plaanitakse käivitada veealused otsingud. Uue otsinguala suurus on 60 000 ruutkilomeetrit. See asub Austraaliast Perthist, kust otsinguid koordineeritakse, umbes 2000 kilomeetri kaugusel läänes.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles