Horvaatia kohus lasi tööajal enesetappu üritanud koristaja lahti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Üks Horvaatia kohus vallandas koristaja, kuna too üritas tööajal koristamise asemel enesetappu sooritada, väidab ametiühing.

«Vaest naist süüdistati selles, et ta ei koristanud enne seda kohtu ruume, kui üritas enesetappu sooritada. Sellise käitumisega kaotas ta oma tööandja usalduse,» ütles ametiühingu esindaja Sinisa Kuhar uudisteagentuurile AFP.

Ametiühing teatas, et kaebab kohtu peale julma ja absurdse otsuse langetamise tõttu.

Ivana Muhar üritas aprillis end tappa, hüpates Zagrebi lähedal asuva Samobori munitsipaalkohtu katuselt alla. 28-aastane naine sai tõsiseid vigastusi ning praegu viibib ta Zagrebi psühhiaatriahaiglas ravil.

Möödunul kuul lasi kohus ta lahti, väites, et tööajal sooritatud enesetapukatse tõttu jäid tal töökohustused täitmata. Ametiühingu kodulehele üles laetud otsusest selgus veel, et oma teoga on noor naine oma töökohustusi rängalt rikkunud ja tööandja usalduse kaotanud.

Uudisteagentuurile AFP kohus oma otsust kommenteerida ei soovinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles