Prokurör: Lõuna-Korea laevaõnnetuse ohvrite hulka saanuks vähendada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laevaõnnetuse hukkunute lähedased lahkuvad kohtusaalist pisarsilmi.
Laevaõnnetuse hukkunute lähedased lahkuvad kohtusaalist pisarsilmi. Foto: SCANPIX

Aprillis Lõuna-Koreas 301 inimese elu nõudnud laevaõnnetuse ohvrite hulk võinuks olla palju väiksem, kui meeskond oleks käitunud teisiti, kinnitas kohtuasjaga tegelev prokurör.

Prokuröri teatel oleks palju enam inimesi pääsenud, kui meeskond oleks nad kajutite lähedal asunud avariiväljapääsu kaudu evakueerinud.

Parvlaev Sewol uppus Lõuna-Korea edelarannikul 16. aprillil, eluga pääses laevast vaid 174 inimest ja suurem osa hukkunuid olid ekskursioonile sõitnud õpilased ühest koolist. 15 eluga pääsenud meeskonnaliiget, nende seas laeva kapten, on kohtu all süüdistatuna hooletuses, mis põhjustas inimeste hukkumise. Meeskond käskis reisijatel esialgu kajutitesse jääda, ega andnud väidetavalt õigeaegset evakueerumiskäsku.

Meeskonna advokaadid süüdistavad nii suures hukkunute hulgas aga õnnetusele aeglaselt reageerinud rannavalvet.

Õnnetuse tegi eriti traagiliseks asjaolu, et 250 hukkunut olid Seoulist lõunas asuva Ansani linna ühe keskkooli õpilased. Vähemalt üks pääsenu - sama keskkooli õpetaja - ei suutnud elada teadmisega niivõrd paljude noorte elude kaotusest ning võttis endalt elu kõigest paar päeva pärast õnnetuse toimumist.

Traagikast on läbi imbunud ka kohtuprotsess - täna mängiti kohtus asitõenditena ette uppuvast laevast tehtud telefonikõnesid, mis tõid saali kogunenud lähedaste seas kaasa lohutamatu emotsioonidetulva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles