Uganda plahvatustes hukkus 74 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstid plahvatuses viga saanud isikut Kampalas haiglasse viimas.
Arstid plahvatuses viga saanud isikut Kampalas haiglasse viimas. Foto: SCANPIX

Uganda pealinnas kahes baaris eile hilisõhtul toimunud pommiplahvatuses hukkus vähemalt 74 ja viga sai veel kümneid inimesi.

Üks plahvatus kärgatas Kampala ragbiklubis, teine Etioopia restoranis. Mõlemasse baari olid fännid kogunenud vaatama jalgpalli MMi finaali. USA saatkonna kinnitusel on hukkunute seas ka üks ameeriklane ning president Barack Obama nimetas rünnakut argpükslikuks, vahendas uudisteagentuur AFP.

AP teatel leiti ragbiklubist pea ja jalad, mis võib viidata sellele, et plahvatuse korraldas enesetaputerrorist.

Politseiülem Kale Kayihura ütles, et plahvatused võivad olla seotud Somaalia islamistliku rühmituse Al-Shabab ähvardustega rünnata riike, mis on Somaaliasse rahuvalvajaid saatnud.

90ndate alguses alanud konflikt Somaalia islamistide, valitsusvägede ja neid toetavate Etioopia sõdurite ning Aafrika Liidu rahuvalvajate vahel on nõudnud vähemalt 300 000 inimelu.

Seejuures on Burundi ja Uganda ainsate Aafrika riikidena panustanud Aafrika Liidu rahuvalvemissiooni 2500 meest, kes hoiavad korda Somaalia pealinnas Muqdishos.

Al-Shababi komandör Sheik Yusuf Sheik Issa ütles AP-le, et tunneb Uganda plahvatuste pärast heameelt, kuid keeldus rünnaku eest vastutust võtmast.

«Uganda on üks meie vaenlastest. Mis neid nutma ajab, teeb meid õnnelikuks. Langegu Allahi viha nende peale, kes meie vastu on,» ütles komandör.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles