Jurist: MH17 ohvrite pered hakkavad Hollandi valitsuselt kahjutasu nõudma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MH17 rusud Ida-Ukrainas.
MH17 rusud Ida-Ukrainas. Foto: SCANPIX

Ida-Ukraina kohal alla tulistatud Malaysia Airlines’i lennuki pardal viibinud inimeste hollandlastest sugulased nõuavad Hollandi valitsuselt katastroofile järgnenud eest kahjutasu, teatas täna perekondi esindav advokaat.

17. juulil alla tulistatud MH17 pardal oli 196 Hollandi kodanikku. Kokku oli lennukis 298 inimest, kes said kõik surma.

Ohvrite perekondi esindav advokaat Bob van der Goen saatis Hollandi valitsusele kirja, kus teatas, et nad nõuavad praegu veel kindlaks määramata kahjutasu.  

Tegemist on esimese õigusalase sammuga Hollandi valitsuse vastu, senini kiideti seda pigem kiire reageerimise pärast katastroofile.

Hollandi välisminister Frans Timmermans teatas üleeile, et ühel lennureisijatest oli peas olnud hapnikumask. Frans Timmermans. «Ohvrite sugulased polnud juba valitsuse varasema tegevusega rahul, kuid Timmermansi teade oli viimaseks piisaks,» teatas Van der Goen.

Van der Goeni sõnul olid Timmermansi sõnad idiootlikud, sest hukkunute lähedased tõlgendasid neid nii, nagu oleks ohvrid arvatust kauem elus olnud.

«Me võtame Hollandi valitsuse vastutusele,» sõnas Van der Goen. «Nad olid lohakad, uurides juhtumit aeglaselt ja nurjudes katastroofipaika minekul - see oleks pidanud olema võimalik.»

Timmermans esines eile avaliku vabandusega ja ütles, et kahetseb, et tema sõnad jõudsid lähedasteni ametlikest kanalitest varem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles