Laevajahi piirkonna kohal Rootsis kehtestati lennukeeld

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi mereväe korvett HMS Stockholm on üks, mis otsib koos teiste laevadega võõrast veealust objekti Stockholmi saarestikust.
Rootsi mereväe korvett HMS Stockholm on üks, mis otsib koos teiste laevadega võõrast veealust objekti Stockholmi saarestikust. Foto: SCANPIX

Stockholmi saarestikus toimuva võõra veealuse objekti otsingute kohal moodustati lennukeelutsoon, lisaks ei tohi tsiviillaevad läheneda Nåttarö saare juures asuvale lahele.

Rootsi kaitsejõud jätkavad otsinguid, nende raskuspunkt on nihkunud varasemast enam lõunasse, edastavad erinevad Rootsi meediaväljaanded.      

Ringhäälingu SVT teatel peavad tsiviillaevad jääma otsingualal olevatest mereväe laevadest kümne kilomeetri kaugusele. Kaitsejõud pole keeluala kehtestamist põhjendanud.  

Reedel alanud otsingud jätkuvad täie hooga. Kaitsejõud pole aga avaldanud, et kas operatsiooni viiakse läbi ka maismaal või mitte. Eile kirjutas kohalik meedia, et saartelt otsitakse musta värvi riideid kandnud meest.   

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles