Obama annab kaotatud vahevalimiste järel pressikonverentsi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama.
USA president Barack Obama. Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama annab täna pressikonverentsi, mis puudutab tema Demokraatlikule Parteile saatuslikuks saanud kongressi vahevalimisi, tetaas Valge Maja.

Pressikonverents algab kohaliku aja järgi kell 14.50 pärastlõunal (21.50 Eesti aja järgi) ja president räägib tõenäoliselt sellest, kuidas ta kavatseb töötada koos vabariiklastega, kes saavutasid eile lisaks esindajatekojale kontrolli ka senati üle.

Obama on kutsunud kongressi juhid ülehomseks Valgesse Majja.

Vabariiklased suurendasid vahevalimistega enamust kongressi esindajatekojas ja saavutasid selle senatis. See tähendab, et esimest korda pärast 2006. aastat allub neile terve kongress.

Uue koosseisuga kongress astub ametisse jaanuaris.

Uus olukord annab vabariiklastele võimaluse kongressi päevakorda kujundada, kui mitte lausa dikteerida, ja nende prioriteediks on eeldatavasti majandus.

Obamal läheb teise ametiaja viimastel aastatel kavandatud reformide läbiviimisega iseäranis raskeks.

Ametisoleva presidendi parteil on ajaloo vältel riigipea teise ametiaja valimistel halvasti läinud ja kõik presidendid peale Ronald Reagani on lahkunud ametist olukorras, kus kongress on opositsiooni käes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles