Karzai: Afganistan vajab Venemaa toetust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani president Hamid Karzai koos Venemaa presidendi Dmitri Medvedeviga
Afganistani president Hamid Karzai koos Venemaa presidendi Dmitri Medvedeviga Foto: SCANPIX

Venemaa presidendi Dmitri Medvedevi Musta mere ääres asuvas puhkekohas toimunud läbirääkimistel osalenud Afganistani president Hamid Karzai teatas, et Afganistan vajab Venemaa toetust.

Läbirääkimiste peateemaks oli julgeolek ja narkokaubandus, vahendab Reuters.

«Las ma tänan teid veelkord Afganistani eest muretsemise üle. Afganistan vajab sõprade ja suurte riikide nagu Venemaa toetust,» ütles Karzai Medvedevile.

Karzai väljendas muuhulgas Afganistani inimeste muret Venemaa metsapõlengute üle ning lootis, et Medvedev külastab peagi Afganistani.

Medvedev kinnitas Karzaile, et Venemaa toetab Afganistani jõupingutusi rahu ja stabiilsuse saavutamiseks. «Venemaa loomulikult toetab Afganistani valitsuse võitlust terrorismi vastu ning on valmis igati aitama,» lubas Medvedev.

Venemaa president kinnitas, et Afganistani narkokaubanduse probleem on kõigi selle regiooni riikide mure ning selle vastu tuleb koos võidelda.

Analüütikute sõnul üritab Venemaa viimasel ajal oma mõju Afganistanis ja selle lähiregioonides tugevdada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles