Moldova Euroopa-meelsed parteid alustasid koalitsioonikõnelusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iga-aastane demonstratsioon Chișinăus, kus nõuti Moldova ja Rumeenia ühinemist. Foto on tehtud 1. detsembril.
Iga-aastane demonstratsioon Chișinăus, kus nõuti Moldova ja Rumeenia ühinemist. Foto on tehtud 1. detsembril. Foto: SCANPIX

Moldova kolm Euroopa-meelset erakonda teatasid neljapäeval ametlikult koalitsioonikõneluste alustamisest.

«Liberaaldemokraatliku Partei esimees Vlad Filat, Demokraatliku Partei esimees Marian Lupu ja Liberaalse Partei esimees Mihai Gimpu leppisid kokku Euroopa-meelse valitsuskoalitsiooni loomises. Moodustatud on töörühmad järgmist nelja aastat hõlmava valitsusprogrammi väljatöötamiseks,» seisab liberaaldemokraatide avalduses.

Keskvalimiskomisjon lõpetas neljapäeva hommikul pühapäevastel parlamendivalimistel antud häälte kokkulugemise. Vastavalt komisjoni leheküljel avaldatud tulemustele pääsesid parlamenti viis erakonda. Liberaaldemokraadid saavad 23 mandaati, demokraadid 19 mandaati ja liberaalid 13 mandaati. Seega on neil 101-liikmelises seadusandlikus kogus 55 kohta.

Sotsialistid said parlamendis 25 ja kommunistid 21 kohta.

Valimiskomisjon esitab ametlikud tulemused konstitutsioonikohtule reedel, misjärel on kahe päeva jooksul võimalik need protestida või nõuda häälte ülelugemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles