Tibilov kutsub Donbassis võitlevaid lõunaosseete koju

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Osseetias asuv Venemaa sõjaväebaas.
Lõuna-Osseetias asuv Venemaa sõjaväebaas. Foto: SCANPIX

Gruusiast lahku löönud Lõuna-Osseetia president Leonid Tibilov esines kolmapäeval pöördumisega kõigi Ukrainas separatistide poolel võitlevate kodanike poole ning kutsus neid koju, sest missioon on lõpule jõudnud.

«Ma olen uhke lõunaoseetide osavõtu üle Luganski ja Donetski oblasti sündmustest,» ütles president.

«Aga aeg määrab oma reeglid - meie sõbrad Luganski rahvavabariigis ja Donetski rahvavabariigis liiguvad riiklike institutsioonide moodustamise poole, uuele arengutasandile, ja meie missioon on lõpule jõudnud,» ütles Tibilov.

Kangelastegude sooritamiseks ei ole vaja tingimata lahinguid, sõnas ta, ka elu tänapäeva Lõuna-Osseetias vajab kangelaslikkust.

Aga aeg määrab oma reeglid - meie sõbrad Luganski rahvavabariigis ja Donetski rahvavabariigis liiguvad riiklike institutsioonide moodustamise poole, uuele arengutasandile, ja meie missioon on lõpule jõudnud. Leonid Tibilov

«Vägede ülemjuhatajana ei andud ma teie Novorossijasse saatmiseks käsku. Ta läksite omal vabal tahtel õiglust jalule seadma. Aga täna kutsun riigipeana teid kodumaale tagasi.»

Tibilov pöördus ka vabatahtlike võitlejate perekondade ja sõprade poole ning palus neil oma kutset toetada.

Tibilov allkirjastas 19. ja 27. juunil määrused Luganski ja Donetski rahvavabariigi tunnustamiseks ja tegi välisministeeriumile ülesandeks alustada kõnelusi nendega diplomaatiliste suhete loomiseks.

Lõuna-Osseetia ja teine Gruusia separatistlik piirkond Abhaasia kuulutasid end iseseisvaks 2008. augustisõja järel.

Umbes 55 000 elanikuga Lõuna-Osseetias paiknevad Vene väed.

Lõuna-Osseetiat ennast on iseseisva riigina tunnustanud vaid viis maailma riiki - Venemaa, Nicaragua, Colombia, Nauru ja Vanuatu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles