Moskvas varastati paljaks Euroopa kaupadega jõulupuu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola õunad.
Poola õunad. Foto: SCANPIX

Venemaal keelatud lääne toiduainete – prosciutto, foie gras’, Poola õunte, Hispaania mandariinide ja muu säärase kraamiga – kaunistatud jõulupuu Moskva GUMi kaubamajas varastati nobedalt paljaks.

«Me avastasime, et puu oli peaaegu paljaks tehtud,» kirjeldas jõulupuu kaunistanud ajakirja Russki Pioner peatoimetaja Andrei Kolesnikov. «Me andsime parima, mis meil veel oli, meie jõulupuule.»

Kolesnikov nimetas kuuse tühjendamist julmaks ja barbaarseks. «Inimesena saan ma sellest aru. Aga see pole vabandatav!» leidis ta. «Inimesed, tulge mõistusele. Kas varsti hakkate te üksteist sööma?»

Kolesnikov lubas, et ajakirja töötajad kaunistavad puu uuesti, kuid sel korral riske võtmata – jõuluilu juurde paigaldatakse valvekaamera.

Lääneriikide toidukauba impordi otsustas Venemaa ise endale keelata pärast seda, kui Venemaalt tulnud BUK-raketisüsteemiga lasti Ukraina kohal alla Malaysia Airlinesi lennuk ning EL ja suurem osa NATO riikidest otsustasid kehtestada sanktsioonid loetud arvule Kremliga seotud isikutele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles