Ukraina separatistide värsked rünnakud ohustavad taas relvarahu

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Ukraina separatistid
Ida-Ukraina separatistid Foto: SCANPIX

Teisipäeval Kiievi ja Ida-Ukraina separatistide vahel sõlmitud värske relvarahu sattus juba täna ohtu, sest mässuliste rünnakute tagajärjel hukkus kolm valitsusvägede sõdurit ja kaheksa sai vigastada.

Mõnes piirkonnas üritasid Kiievi väed meeleheitlikult vaherahust kinni pidada ning ignoreerisid separatistide rünnakuid. «Meie vaenlased hakkasid meid provotseerima ja meie positsioonidele tulistama,» ütles üks Ukraina valitsusvägede komandör uudisteagentuurile AFP.

«Ma ei andnud käsklust vastutuli avalda,» lisas ta. «Lõpuks rahunesid nad maha.»

Ka sõjaväe pressiesindaja Andri Lõsenko teatas, et separatistid rikkusid taas relvarahu. «Terroristid rikuvad kokkuleppeid ning tulistavad Ukraina vägede positsioone ja tsiviilisikuid. Nad kasutasid tanke ja suurtükke, kuid meie väed ei vastanud,» rääkis Lõsenko.

Donetski separatistide üks liidreid Denis Pušilin eitas rünnakute korraldamist ning süüdistas hoopis valitsusvägesid relvarahu rikkumises.

Teisipäeval sõlmitud relvarahu on neljas alates aprillist ning ka selle püsimine on küsimärgi all. Võrreldes varasemaga on aga viimased päevad möödunud rahulikumalt ning suurtükkidest tulistamine on suuremalt jaolt lõpetatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles