Vene diplomaat eitab Donbassi tankikütuse saatmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud nädalal jõudis Ukrainasse juba üheksas Venemaa väidetav humanitaarabisaadetis. Endiselt levivad veokite sisu kohta vastakad teated.
Möödunud nädalal jõudis Ukrainasse juba üheksas Venemaa väidetav humanitaarabisaadetis. Endiselt levivad veokite sisu kohta vastakad teated. Foto: SCANPIX

Ukraina presidendi Petro Porošenko väited, et Venemaa saadab Donbassi separatistidele tankikütust ja kontrollpunktide varustust, on täiesti alusetud, ütles täna Vene asevälisminister Grigori Karassin.

«Sellel avaldusel ei ole mingit faktilist alust,» ütles Karassin Interfaxile Porošenko süüdistust kommenteerides.

«Venemaalt humanitaarkonvoides tulev kaup läbib piirpunktides kontrolli, millest võtavad osa ka Ukraina piirivalvurid. Sestap ei ole neil üldsõnalistel spekulatsioonidel mingit faktilist alust.»

Ukraina presidendi pressiteenistus tegi pärast Porošenko ja ÜRO peasekretäri abi Jeffrey Feltmani kohtumist avalduse, milles kõlab presidendi väide, et Venemaalt tulnud humanitaarabikonvoi läbivaatamisel tuli ilmsiks, et toit oli ainult viimases autos, aga suurem osa konvoist vedas tankikütust ning materjali kindlustuste ja kontrollpunktide ehitamiseks.

Porošenko rõhutas, et niisugune olukord on absoluutselt lubamatu.

Ta ei täpsustanud, missugust üheksast Ida-Ukrainasse saadetud Vene humanitaarabikonvoist ta silmas peab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles