Kadõrovi kodukülas tapeti 12 arvatavat mässulist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšetšeenia president Ramzan Kadõrovi isikliku julgeolekuteenistuse liikmed täna Tsentorois.
Tšetšeenia president Ramzan Kadõrovi isikliku julgeolekuteenistuse liikmed täna Tsentorois. Foto: SCANPIX

Tšetšeenias täna aset leidnud tulevahetuses hukkus 12 arvatavat mässulist ja kaks korrakaitsjat, teatas rahutu vabariigi president Ramzan Kadõrov.

Kadõrov ütles Vene televisioonile, et korrakaitsjad avasid mässuliste pihta tule, kui viimased sisenesid täna varahommikul Tsentoroi külla. Mässulised olid tema sõnul terroristid, kes plaanisid provokatsiooni, vahendas AFP.

Ise samas külas sündinud ja operatsiooni isiklikult juhtinud Kadõrovi sõnul hukkus tulevahetuses üks miilits ja üks presidendi julgeolekuteenistuse liige. RIA Novosti teatel viidi kaks miilitsat kuulihaavadega haiglaravile.

Anonüümne allikas kohalikust julgeolekuteenistusest ütles RIA-le, et intsidendis hukkus ka viis rahumeelset tsiviilisikut, kuid Kadõrovi pressiteenistus lükkas selle info ümber, öeldes, et neli tsiviilisikut sai haavata.

Verine intsident leidis täna varahommikul aset ka Tšetšeenia lähedal paiknevas Dagestanis, kus miilits laskis maha neli arvatavat mässulist, kes tule avasid.

Enne seda teatasid ametivõimud eile, et Vene väed on erioperatsioonides Kabardi-Balkaarias ja Dagestanis tapnud kokku kümme mässulist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles