3,4 miljonit Venemaa välismaalast peavad tegema keeleeksami

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene kooliõpilased riikliku keeleeksami eel.
Vene kooliõpilased riikliku keeleeksami eel. Foto: SCANPIX

Enam kui kolm miljonit välismaalast peavad sel aastal andma Venemaal töötamise jaoks vene keele eksami, teatas täna Interfaxile föderaalne migratsiooniteenistus.

«2015. aastal peavad eksami tegema umbes 3,4 miljonit välismaa kodanikku, kellest ligikaudu poolteist miljonit vajavad täiendavat ettevalmistust,» öeldi teenistusest.

Migratsiooniteenistuse andmeil viibib Venemaal ligi 11 miljonit välismaalast, neist on sinna tööle läinud pea 2,5 miljonit.

Eksami peavad läbi tegema migrandid viisavabadest riikidest, kes kavatsevad saada patendi tööks Venemaal.

Migratsiooniteenistus viis läbi kontrolli vajalikus hulgas keskustes, kus migrandid peavad andma eksami vene keele, ajaloo ja seadusandluse tundmises. Eksamitulemused suunatakse haridusministeeriumisse.

Orenburgis ja Tambovis on loodud eksperimentaalkorras välismaalaste sotsiaalse adapteerimise keskused.

«Venemaa teadus- ja pedagoogilise kogukonna hinnangul vajab ettevalmistamata migrant komplekseksami edukaks sooritamiseks kuu aega ettevalmistust töölt vabastusega. Praegu tegutseb Venemaal 334 keskust, mis õpetavad välismaalastele vene keelt, ajalugu ja Venemaa seadusandluse aluseid. Neist 108 on loodud Vene föderaalse migratsiooniteenistuse otsesel toel ja on õppijatele tasuta,» lisas pressiteenistus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles