Turtšõnov: Ukraina sõjavägi kaitseb rahu ja stabiilsust Euroopas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõdurid
Ukraina sõdurid Foto: SCANPIX

Vaid tugev Ukraina sõjavägi võib tagada rahu ja julgeoleku riigis, Ukraina armee kaitseb rahu ja stabiilsust Euroopas, ütles Ukraina riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu sekretär Oleksandr Turtšõnov neljapäeval.

«Täna kaitseb Ukraina sõjavägi mitte ainult oma riiki, vaid rahu ja stabiilsust Euroopas,» ütles Turtšõnov kohtumisel Kiievis resideeruva Jaapani suursaadiku Sumi Shigeki ja Briti suursaadiku Simon Smithiga.

Kohtumine keskendus kahepoolsele koostööle ning sellele, kuidas seista vastu agressioonile Ida-Ukrainas, seisis julgeolekunõukogu avalduses.

Valitsuse prioriteet on «kaasaegsete relvadega varustatud tõsiseltvõetavate relvajõudude ülesehitamine», sõnas Turtšõnov.

Shigeki ja Smith väljendasid Tokyo ja Londoni valmisolekut aidata Ukrainat igal võimalikul viisil.

Smithi sõnul jäävad Vene-vastased sanktsioonid kehtima seni, kuni Venemaa on täitnud Minski leppeid. Rahu peaks näitama Venemaale, kui kalliks läheb maksma agressioon, lausus Briti diplomaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles