Gruusia prokuratuur taotleb Ukrainalt Saakašvili väljaandmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihheil Saakašvili Ukrainas Maidanil kõnet pidamas.
Mihheil Saakašvili Ukrainas Maidanil kõnet pidamas. Foto: SCANPIX

Gruusia peaprokuratuur ootab Ukraina võimudelt koostöövalmidust ja palub tagaotsitavad isikud, eriti endine president Mihheil Saakašvili välja anda.

«Kuna Mihheil Saakašvilile ja [endisele justiitsministrile] Zurab Adeišvilile on Gruusias süüdistused esitatud ja nad on kuulutatud tagaotsitavateks, ja kuna need isikud viibivad meie luureandmete põhjal praegu Ukrainas, palus Gruusia peaprokuratuur Ukraina peaprokuratuuril nende isikute asukoht tuvastada, nad kinni pidada ja välja anda,» ütles prokuratuur teisipäeval avalduses.

Adeišvili on Interpoli tagaotsitavate nimekirjas.

Gruusia ja Ukraina vahel kehtivad mitmed kurjategijate ja kahtlusaluste väljaandmise lepped, tuletas Gruusia prokuratuur kolleegidele meelde.

«Kahe riigi vahel eksisteerivatest väljaandmiskohustustest hoolimata ei ole Ukraina Gruusia prokuröridega Saakašvili ja Adeišvili väljaandmise asjus koostööd teinud ning on keeldunud tagaotsitavaid isikuid välja andmast.»

Ukraina president Petro Porošenko nimetas Saakašvili eelmisel nädalal loodava rahvusvahelise nõuandva reformikogu juhiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles