CNN: väidetavalt kaupleb Islamiriik ohvrite siseorganitega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi julgeolekujõud ja šiiitidest korrakaitsjad tulistavad Islamiriig positsioone Amirli lähistel.
Iraagi julgeolekujõud ja šiiitidest korrakaitsjad tulistavad Islamiriig positsioone Amirli lähistel. Foto: SCANPIX

Sunniitlik äärmusrühmitus Islamiriik (IS) on väidetavalt leidnud brutaalse sissetulekuallika, vahendab CNN.

ÜRO kontrollib väiteid, mille järgi on islamiäärmuslased hakanud kaubitsema ohvritelt eemaldatud siseorganitega.     

Iraagi suursaadik Mohamed Alhakim ärgitas teisipäeval ÜRO Julgeolekunõukogu uurima 12 arsti hukkumist Iraagi suuruselt teises linnas Mosulis. Diplomaadi väitel tapsid äärmuslased arstid ära, kuna need keeldusid surnukehadelt elundeid eemaldamast.

«Mõningaid meie leitud surnukehi oli lõigutud… Ma pean silmas seda, et mõned osad olid puudu,» rääkis Alhakim ajakirjanikele New Yorgis.  

Diplomaadi andmetel on lõigutud surnukehi leitud mitme nädala vältel Iraagis olevatest haudadest. Ta hoiatas, et tegemist võib olla arvatust suurema probleemiga.

ÜRO eriesindaja Iraagis Nikolai Mladenov lubas uurida diplomaadi väiteid. Enne, kui mingeid kindlaid tõendeid pole, ta kommentaare ei jaga.

Iraagi suursaadiku väiteid ei saanud kinnitada ka USA välisministeerium. Samas teatas ministeerium, et Islamiriigi varasemaid julmusi arvesse võttes pole põhjust neis kahelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles