Saksa arstid külastasid Vene vanglas Ukraina pilooti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina armee piloot Nadežda (Nadia) Savtšenko.
Ukraina armee piloot Nadežda (Nadia) Savtšenko. Foto: SCANPIX

Saksa arstidel lubati külastada Ukraina sõjaväelendurit Nadežda Savtšenkot, kes on olnud Vene vanglas üle kahe kuu näljastreigil, teatas Saksa välisministeeriumi esindaja esmaspäeval.

Venemeelsed mässulised vangistasid Savtšenko mullu suvel ja andsid ta üle Venemaale, kus teda süüdistatakse kahe Vene ajakirjaniku tapmisele kaasaaitamises.

Saksa välisminister Frank-Walter Steinmeier palus Minski kõnelustel Vene presidenti Vladimir Putinit lubada Saksa arstidel vangiga kohtuda, ütles Saksa välisministeeriumi esindaja Martin Schäfer.

Kaks Saksa arsti külastasid Savtšenkot 15. veebruaril ja kohtusid seejärel vanglaarstidega. Kohtumisel viibis ka Savtšenko.

Schäfer ütles pressikonverentsil, et Saksamaa on alates detsembrist 17 kilogrammi kehakaalust kaotanud Savtšenko tervise pärast äärmiselt mures.

Schäfer ei täpsustanud lenduri tervislikku seisundi üksikasju ning kordas Saksamaa üleskutset Moskvale Savtšenko vabastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles