Putin: gaasitarnete peatamine Donbassile lõhnab genotsiidi järele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin
Vene president Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin ütles täna, et Kiievi läinudnädalane otsus katkestada gaasitarned Donbassile, mis sundisid Moskvat alustama omapoolseid gaasitarneid piirkonnale, lõhnas genotsiidi järele.

«Kas sellest ei piisa, et seal on nälg ja OSCE on teatanud humanitaarkatastroofist, sellele lisaks veel gaasitarned välja lülitada! Milleks seda nimetada? See lõhnab genotsiidi järele,» ütles tsiteeris uudisteagentuur RIA Novosti Putini sõnu ühisel pressikonverentsil Küprose presidendi Nikos Anastasiadesega.

Ukraina riiklik gaasifirma Naftogaz katkestas eelmisel neljapäeval lühiajaliselt gaasitarned Donbassile, tuues põhjenduseks sõjategevuse põhjustatud kahjustused gaasitransporditaristule. Vene gaasikontsern Gazprom alustas seepeale piirkonna gaasiga varustamist.

Naftogaz taastas sama päeva õhtul gaasitarned Donbassile ning süüdistas Gazpromi lepingu rikkumises. Gazprom on nõudnud Ukrainalt vahepealse perioodi jooksul tarnitud gaasi eest maksmist, millest Naftogaz on keeldunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles