Iisrael teatas Gaza salakaubavõrgustiku avastamisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud nädalal võetud pilt lastest Gaza sektoris keset möödunud aasta suvel peetud sõjast jäänud hoonepuru.
Möödunud nädalal võetud pilt lastest Gaza sektoris keset möödunud aasta suvel peetud sõjast jäänud hoonepuru. Foto: SCANPIX

Iisraeli võimud avastasid Iisraeli-Palestiina salakaubavõrgustiku, mis toimetas Gaza sektorisse rauda, elektroonikaseadmeid ja muid keelatud materjale, teatas täna Iisraeli julgeolekuteenistus.

Võrgustiku smugeldatud kaubaga aidati palestiina äärmusrühmitusel Hamas eelmise aasta sõja järel oma sõjalist taristut taastada, sõnas julgeolekuteenistus. Keelatud materjalide hulka kuulub ka näiteks betoon ja toestuskonstruktsioonides kasutatavad metalldetailid.

Iisraeli võimud on esitanud üheksale võrgustiku liikmele süüdistuse vaenlase abistamises sõja ajal. Süüdistatavate seas on kolm Iisraeli juuti, kellele kuuluvad Hamasile materjale müünud ettevõtted. Ülejäänud süüdistatavad on Gaza sektori palestiinlased.

Iisraeli sisejulgeolekuagentuuri teatel smugeldati keelatud kaup veokitega läbi Kerem Shalomi piiripunkti lubatud kaupade vahele peidetult. Iisraeli ettevõtetele maksti julgeolekuagentuuri andmetel vähemalt 375 000 dollarit.

Kohtudokumentide väitel on võrgustik tegelenud salakaubaveoga juba vähemalt kaks aastat, ent nende tegevus intensiivistus pärast möödunud aasta 50-päevast sõda, milles Gaza sektoris hukkus üle kahe tuhande inimese ja purustati palju hooneid.

Alates 2007. aastast Gaza sektorit kontrolliv Hamas kandis eelmise aasta sõjas suuri kaotusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles