Läti: Balti riigid mattuvad Venemaa propagandalaviini alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa rahvusvahelise propagandakanali Sputnik logo.
Venemaa rahvusvahelise propagandakanali Sputnik logo. Foto: SCANPIX

Balti riigid mattuvad Venemaa propagandalaviini alla, ütles Läti parlamendi spiiker Ināra Mūrniece täna Leedus Balti meedia seminaril.

«Infosõja eesmärk on teha inimestest, kes tarbivad agressorriigi meediat, agressori tööriist. Hübriidsõjas ei edasta agressori meedia tõtt, vaid manipuleerib faktidega, et tekitada segadust, eksiarvamusi ja hirmu,» rääkis ta.

Mūrniece sõnul tuleks ideaalmaailmas rääkida massimeediast kui sõna- ja arvamusvabaduse väljendusest, aga praegu kasutatakse meediat pahatahtlikel eesmärkidel.

«Läti kohalikus meedias on endiselt ebaproportsionaalselt suur osa Venemaa toodetud meediasisul, mis Ukraina viimase aja sündmuste kontekstis on muutunud agressiivseks,»  ütles ta ja avaldas arvamust, et audiovisuaalse meedia regulatsioonide muutmine aitaks leida kasulikke mõjutusvahendeid.

Balti meedia seminaril arutatakse infosõda kui demokraatlike riikide jaoks uut väljakutset ning püütakse pakkuda lahendusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles