Venemaa lõunatiival algas sõjaväeõppus ligi 8000 sõduri osavõtul

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene Musta mere laevastik Sevastopolis.
Vene Musta mere laevastik Sevastopolis. Foto: SCANPIX

Venemaa Lõuna sõjaväeringkonnas algas 8000 suurtükiväelase osavõtul 19 polügoonil läbi viidav õppus, teatas ringkonna pressiteenistus neljapäeval Interfaxile.

«Raketi- ja suurtükiväed korraldavad väliõppusi 19 polügoonil, mis asuvad Lõuna, Põhja-Kaukaasia ja Krimmi föderaalringkondades, aga ka Vene sõjaväebaasides Armeenias, Lõuna-Osseetias ja Abhaasias. Õppustel osaleb enam kui 8000 sõdurit, üle 1500 relvastus- ja sõjatehnikaühiku, sealhulgas 4000 suurtükki ning üle 100 mitmelasulise raketisüsteemi,» teatas pressiteenistus.

Gruusia välisministeerium on õppuste korraldamise separatistlikus Abhaasias ja Lõuna-Osseetias hukka mõistnud.

Vene uudisteagentuuri RIA Novosti teatel on tegemist viimase aja suurima õppusega.

Krimmis asuv Vene Musta mere laevastik harjutab eraldiseisval õppusel sõjalennukite rünnakut rakettidega varustatud sõjalaevadele.

Vene merevägi viib praegu läbi õppusi ka Jaapani merel idas ning Barentsi merel põhjas.

Venemaa keskosas harjutas ligi 200 sõdurit tanke ja relvastatud soomustransportööre kasutades «linna vallutamist», ütlesid kaitseametnikud.

Moskva on korraldanud alates Ukraina konflikti algusest ridamisi suuremahulisi õppusi, mis on tekitanud naaberriikides kartusi Kremli agressiivsete kavatsuste suhtes.

Venemaa korraldas veebruaris riigi lääneosas Balti riikide piiride lähistel mitme tuhande sõjaväelase osavõtul õppuse.

USA alustas sel nädalal ligi 3000 sõduri paigutamist Balti riikidesse seoses kolm kuud kestvate õppustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles